BLOG

Kennemerduinen zaterdag 13 januari

Vandaag was het aan de mistige kant. Wij begonnen de wandeling met dertien personen op de dertiende dag van de maand. Gelukkig was het zaterdag. Piet leidde ons door de duinen en langs de drie dennensoorten die het Nationaal Park rijk is. We zagen de Corsicaanse den, de grove den en de dwergden. De eerste en de laatste soort waren bedoeld om voor exploitatie gebruikt te worden.

Lees verder »

Storm 3 januari 2018 op Leyduin Heemstede

Afgelopen woensdag was er code geel in de weersverwachting. Moet je dan wel of niet lopen. Max ,Hetty en ondergetekende hadden samenspraak gehad en er is afgesproken gezien er niet veel wandelaars verwacht werden dat Max en Hetty thuis bleven. Ondergetekende zou de eventuele lopers opvangen. Er waren drie dames die toch wel graag wilden lopen. Daar ik via Kees de boswachter bij problemen in het bos op de hoogte zou blijven zijn we met zijn vieren gaan lopen.

Lees verder »

Kennemerduinen, december 2017

Het was meteen raak bij het bezoekerscentrum. Een al gevallen fietser waarschuwde iedereen voor het gladde fietspad. Dat had ook gevolgen voor onze wandeling. Onder leiding van Lidy zochten we de zandpaden op om zoveel mogelijk het stenen fietspad te vermijden. Ondertussen scheen de zon en maakte de wandeling extra geslaagd. Dat was welkom na al dat regenachtige en donkere weer. Uiteindelijk liepen we onderlangs de Konijnberg door en keerden langs het Wed weer terug.

Lees verder »