vrijwilligers

VRIJWILLIGE BEGELEIDERS VAN DE WANDELINGEN

Elke wekelijkse wandeling wordt begeleid door twee vrijwilligers. Zij kennen het gebied, een begeleider loopt voorop, wijst de weg en vertelt een paar keer gedurende de wandeling kort iets over de natuur en het landschap waar we doorheen lopen. De andere begeleider loopt achteraan de groep en zorgt dat de groep bij elkaar blijft.

Eva-Schalkwijk610

Alle vrijwilligers bieden we een training Wandelsportbegeleider niveau 1 van een dag aan die ze in beginsel ook gevolgd moeten hebben. Deze training wordt verzorgd door de landelijke wandelbond KWBN. Daarnaast wordt er een EHBO training van een halve dag aangeboden , speciaal bestemd voor begeleiders van korte wandelingen.

Als u interesse heeft om zelf actief te worden als vrijwillige wandelbegeleider, neem dan contact op met ons op.


 

Heeft u ook interesse in de natuur en groen? En wandelt u graag? Zou u het enthousiasme voor wandelen in de natuur willen overbrengen op andere mensen, die om wat voor reden dan ook, minder bewegen? Zou u op regelmatige en vrijwillige basis, eens per week tot eens per maand, een wandelgroep willen begeleiden om vanuit de wijk te wandelen naar een groene, natuurlijke omgeving?

Stichting Gezond Natuur Wandelen organiseert op meerdere locaties in het land aantrekkelijke en laagdrempelige wandelingen en streeft hierbij naar een brede samenwerking van partijen om dit project mogelijk te maken. Hierbij moet gedacht worden aan zowel partijen in de groene sector alsook partijen in de zorg en welzijn.

De wandelingen
Het idee is om wekelijks een wandeling van max. 1 uur te organiseren voor mensen die door een aandoening, leefstijl, leeftijd of andere reden, minder bewegen. Dat heeft vaak negatieve gevolgen voor de gezondheid. Wij willen deze mensen de kans geven weer in beweging te komen door het organiseren van wandelingen in een groene omgeving.

Het gaat hierbij om de combinatie van bewegen dat gezondheidswinst oplevert en het gezonde effect van het ervaren van de prachtige natuur die de locatie te bieden heeft. Dubbel winst dus voor de doelgroep die hier het meeste baat bij heeft.

De begeleiders
Het zou leuk zijn als de begeleider onderweg iets kan vertellen over de natuur, het gebied of een groen thema, maar dit is geen vereiste. Verder bieden wij de begeleiders een dagcursus aan van de wandelbond KWBN als voorbereiding op het begeleiden en bestaat de mogelijkheid een EHBO-cursus te volgen. Wij streven naar een goede ondersteuning van onze begeleiders bij hun betekenisvolle werk!

“Met zijn allen, voor iedereen, gezond wandelen in het groen!”