Voor de eerste keer hebben twee vrijwilligers een mooie wandeling in het Bentwoud uitgezet. Het was maar een paar graden boven nul met een stevige noordoostenwind, gevoelstemperatuur ergens onder het vriespunt. Maar de twaalf wandelaars hadden er goede zin in.

Het Bentwoud ligt tussen Zoetermeer, Benthuizen, Boskoop en Moerkapelle en is sinds 2000 in ontwikkeling. Met 800 ha is Bentwoud het grootste aaneengeschakelde bosgebied van de Randstad en wordt beheerd door Staatsbosbeheer. Er ligt sinds de ontwikkeling van de eerste percelen nu 80 km aan wandel- en fietspaden en er zijn 2,5 miljoen bomen geplant. Een echt woud is het nog niet, maar er is al veel te zien. Een variatie van natte en grote stukken, percelen bos en vergezichten. Het Bentwoud kent veel gezichten en is elk seizoen weer anders. En op veel plekken konden we toch lekker beschut lopen en was het prima te doen.

De deelnemers waren verrast over het mooie natuurgebied dat zó dicht bij huis ligt. Verrassend dat we tijdens de hele wandeling geen huis hebben gezien of weg moesten oversteken.

Ga je de volgende keer ook mee? Neem dan contact op via het contactformulier op deze website.

Tekst: Marije Mos, begeleider op zondag
Foto’s: Corrie Kramer, coördinator