Corrie stopte drie jaar geleden, op 63-jarige leeftijd, met werken. Stil zitten was er voor haar niet bij. Wandelen in de natuur, powerwalk, yoga en fitness, Corrie geniet ervan om in beweging te zijn.

Lekker bezig zijn en ook nog eens iets goeds doen? Dat was voor haar de perfecte combinatie en daarom meldde zij zich direct aan bij Gezond Natuur Wandelen die een wandelgroep in Zoetermeer op gingen zetten. Een tijdje liep zij namelijk al zelf met dit idee rond en nu was het tijd om dit ook echt te gaan doen!

Ze begon met het meehelpen opzetten van een wandelgroep en is inmiddels de coördinator geworden van Gezond Natuur Wandelen Zoetermeer. In deze rol kan ze nog meer mensen motiveren om in beweging te komen.

Als wandelbegeleidster van Gezond Natuur Wandelen zorgt Corrie ervoor dat iedereen samenkomt en bereidt zij de leukste routes voor. Routes waar elke wandelaar van kan genieten, van beginner tot gevorderde. Iedereen die graag wat meer zou willen bewegen, mag meedoen.

Corrie geniet van de uitdaging om elke keer weer een nieuwe route te ontdekken. Dat lijkt in een stad niet makkelijk, maar in Zoetermeer is er heel veel groen. Ze zorgt ervoor dat er langs elke route weer wat nieuws te ontdekken is, zoals een mooie plant in de bloei of paddestoelen.

Het mooiste aan het wandelen in de natuur is dat het helemaal coronaproof is! Eerder liep ze vaak kris kras over kleine paden, maar nu kiest ze toch de wat bredere paden voor de veiligheid. Gelukkig is dat heel makkelijk op te lossen en kunnen ze zo toch lekker blijven wandelen.

Het lopen met de gezellige groep in een rustig tempo is een heerlijke ontspanning. Gewoon met elkaar ergens afspreken en samen aan de wandel gaan. Iemand bepaalt een route en we zien wel wat voor moois we onderweg tegenkomen. Na afloop gezellig wat drinken.

Niet alleen Corrie geniet ervan, uit de positieve reacties van “haar” wandelaars blijkt dat zij de wandelingen enorm waarderen.

Dat wandelen gezond is weten we allemaal. Maar dat het wandelen met een groep zo leuk, gezellig en sociaal kan zijn, zou meer aandacht mogen krijgen. Leuk omdat je regelmatig op nieuwe plekken komt. Gezellig, omdat er altijd anderen zijn om samen te lopen. De wandelingen gaan altijd door. Sociaal, omdat je nieuwe contacten opdoet en je soms met elkaar weer andere activiteiten kunt gaan doen.

Genoeg redenen om eens te kijken of jij in jouw buurt een wandelgroepje kan oprichten of zelf lekker mee kan wandelen!