Natuurfilms in miniatuur met in de hoofdrol moerassen, beken, rivieren, de zee. Meer dan 320 verhaaltjes over de grote veerkracht die de natuur heeft op die plekken waar ze de ruimte krijgt. Waar de teugels wat zijn losgelaten. De rijkdom die daaruit voortvloeit, de planten en dieren maar ook de veranderlijkheid die daarbij hoort; dat is waar Dwaalfilm over gaat.

Reis op de kaartDwaalfilm screenshot 25 jaar filmen
Wie het prettig vindt om geografisch overzicht te behouden kan via kaarten het gebied verkennen. Zo zie je precies waar de filmpjes en de panorama’s zijn gemaakt. Ontdek nieuwe avontuurlijke natuur; voor iedereen toegankelijke plekken die je zonder Dwaalfilm misschien nooit gevonden had.

Volg je interesse
Gebruik de onderwerpenlijst als je wat gerichter wilt zoeken. Vind de filmpjes die jou het meest interesseren over dieren, planten, landschappen of seizoenen. Je kunt je natuurlijk ook laten verrassen. Kijk hoeveel insecten er leven in een koeienvlaai of hoe Konikpaarden stilstaan bij de dood.

Dwaalfilm screenshot 320 verhalenVan mini-filmpjes tot mega-documentaire
Vanaf 1990 zijn er in Nederland “nieuwe natuurgebieden” ontstaan; ruige robuuste gebieden waar de natuur zoveel mogelijk haar gang kon gaan. Waar runderen en paarden ‘s zomers en ‘s winters het gebied begraasden, waar bevers, steuren en otters werden uitgezet.
Vanaf die tijd heeft Monique Moors gefilmd. Steeds met de camera op die plekken waar het landschap het meest veranderde. Uit al die kleine observaties en belevenissen is Dwaalfilm ontstaan en uitgegroeid tot de film die hij nu is, een megadocumentaire van ruim 6 uur.

Bekijk de filmpjes op Dwaalfilm.eu.