Uitnodiging Klein GebaarGezond Natuur Wandelen heeft zich aangesloten bij KleinGebaar. Dit platform wil Nederlanders nog meer aanzetten iets te doen met/voor mensen die zich eenzaam voelen. Zo vragen wij onze begeleiders en wandelaars iemand mee te nemen naar een van onze natuurwandelingen. Iemand die wat extra aandacht kan gebruiken.

De uitnodiging kan je bij iemand door de bus doen, opsturen of zelfs spontaan uitreiken. Zo liep in Zoetermeer een oude buurman van een van de wandelaars langs tijdens het napraten bij een kopje koffie. De wandelgroep werd als vanzelfsprekend onderwerp van gesprek tussen de twee heren. “Ik had een blanco uitnodiging bij me die onze deelnemer ter plekke invulde voor zijn oude buurman”, vertelt begeleidster Corrie. “Die ging weg met een uitnodiging op zak en de afspraak om na de feestdagen een keer mee te wandelen.”

Veel mensen missen het contact met anderen. Het is voor hen niet gemakkelijk om daarover te praten. Daarom is het belangrijk dat we oog hebben voor elkaar en we deze mensen samen extra aandacht geven. Het platform KleinGebaar stimuleert dit onder het motto: ‘Een klein gebaar kan het verschil maken’.

Het platform is ontwikkeld voor bedrijven en organisaties uit de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid om initiatieven of activiteiten te ontwikkelen. Met als doel op een laagdrempelige manier met een klein gebaar het verschil te maken en eenzaamheid te verminderen. Door mensen te betrekken, samen te brengen en een goed gevoel te geven.

Download de uitnodiging om mee te wandelen en kijk voor onze actie op eentegeneenzaamheid.nl.

Meer informatie is te vinden op de websites van KleinGebaar en de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid.

logo Klein Gebaar