Beste mensen,

Het is ons niet gegund, een kopje koffie na afloop van de wandeling, op een plek die niet te ver van het Flevopark afligt. Restaurant “De Pits Keuken” gaat vanaf morgen weer sluiten, omdat het restaurant niet rendabel is en zij na 3 maanden nog steeds met groot verlies werken. Jammer, niet alleen voor ons, maar ook voor dit initiatief waarbij jongeren die wat moeilijk aan een baan komen daar leerervaring konden opdoen. Wat er nu (weer!) gaat komen, is zelfs de huidige uitbater onbekend.

En wij? Voorlopig maar weer eens voor de koffie naar camping Zeeburg, misschien Anna’s hoeve (bij het Sciencepark) eens bezoeken en er is ook over het Badhuis op het Javaplein gesproken. We gaan het allemaal weer eens proberen, ondertussen in de gaten houden wat zich in de Flevopoort ontwikkelt? In het ergste geval wandelen we een keertje zonder afsluiting met gezamenlijke koffie; al zijn de deelnemers er natuurlijk altijd vrij in om op eigen initiatief ergens nog wat na te praten.

Toch mocht dit de pret niet drukken van de wandeling. Het was prettig droog en licht zonnig weer, dus wij togen heen langs het water en terug door het park, waar steeds meer bloesem zichtbaar wordt. Voorgegaan door Ernst, die gewapend met een “bomenboekje” in de hand zijn natuurmomenten nam en onze kennis hierover peilde. Niet iedereen was bij de les, want er valt ook vaak onderling het e.e.a. bij te praten.

Met een vriendelijke groet, tot ziens!

Corrie Stam