Was het omdat veel mensen met vakantie waren of was ook de slechte weersvoorspelling een spelbreker? Feit is dat afgelopen donderdag slechts 3 mensen kwamen opdagen om te wandelen; zo’n kleine opkomst was nog niet eerder voorgekomen. Maar het weer viel erg mee en we hadden een gezellig uurtje met elkaar.

We hebben tijdens de wandeling gebruik gemaakt van het boek “De boomhoroscoop. Uit welk hout ben jij gesneden?”, gekocht via De Nieuwe Ooster ( begraafplaats,crematorium en bomenpark of arboretum).

De eeuwenoude Keltische boomkalender was uitgangspunt van deze horoscoop beschrijving, niet ingedeeld in sterrenbeelden maar in verschillende bomen en hun eigenschappen. Het boek is een mooi geïllustreerd naslagwerk en beschrijft aan de hand van de bijzondere karakterbeschrijvingen van bomen uit welk hout jij gesneden bent, zoals de titel al zegt.
Daarnaast vind je er natuurlijke legendes en praktische informatie en wetenswaardigheden in over bomen en bossen.
De geboortedatum bepaalt welke boom jouw levensboom is. We gingen op zoek naar “onze” boom en vonden dat enkele eigenschappen die daarbij hoorden (de positieve …!) een aardig beeld geven van onszelf.
Het was weer eens een ander soort natuur- beleven.

Na afloop was er koffie met taart in de alwéér vernieuwde koffielocatie , nu “Brasserie De Poort” geheten en gerund door een vriendelijk dame. We hopen dat zij er lang blijft.

Jeanette Coini