Vandaag trotseerden we de weergoden en maakten zoals elke 1e vrijdag van de maand een wandeling met onze groep. We starten dan bij de Spar, waar we ons in de zithoek van de Spar mogen verzamelen.

Om 9.30 uur vertrokken we gewapend met paraplu’s vanaf ons startpunt. Wel was de wind erg krachtig, wat het effect van de paraplu’s wat verminderde. En zoals altijd met paraplu’s was er nu ook één die de wandeling niet overleefde. We besloten deze keer een niet te lange route te nemen en over verharde wegen te lopen. Uiteindelijk was het ondanks het minder fraaie weer toch een leuke, gezellige wandeling.

kale boomkruin

Op de Willemstraat staat sinds kort een informatiepaneel over een vliegtuig dat is neergestort. Hier hebben we even stilgestaan. Door de regen zijn we snel verder gelopen. Langs de Singel weer naar de Hereweg, Voorweg en weer terug naar ons startpunt bij de Spar. Hier stond een bord met cake voor ons klaar. We hebben gezellig na gekletst met een kop koffie.

Het initiatief voor deze wandelingen is indertijd door het Landschapsbeheer genomen, een gezonde natuurwandeling in je eigen omgeving van ongeveer een uur. In overleg houden we rekening met de afstand die deelnemers willen afleggen, soms een uur, soms een wandeling van anderhalf uur. Het is de bedoeling samen te genieten van het lopen in de natuur of gewoon voor de gezelligheid. Na het wandelen drinken we vaak een kopje koffie bij de Spar.

Iedereen kan meedoen, je hoeft je van tevoren niet aan te melden of af te melden. We vetrekken elke 1e vrijdag van de maand om 9.30 uur vanaf de Spar in Damwoude. Iedereen is welkom.