Iedere vrijdag van de even weken lopen Janke en ik vanaf 10.00 uur met een groep belangstellenden, voornamelijk vanaf de Zomerweg 68a te Burgum. Soms starten we vanaf brasserie “Om de Dobben” of zorgcentrum Berchhiem. Deze keer zijn het allemaal bekende gezichten. Zo nu en dan zien we nieuwe gezichten, deze blijven of verdwijnen na verloop van tijd. Er is een “harde kern” van zo’n twaalf lopers. Men prijst over het algemeen de opzet. Want, geen verplichtingen, niet afmelden, niet aanmelden. Toch voelt men een verbondenheid, sommige mensen hebben contact buiten de groep om, andere lopen ook elders mee. Grote meerderheid is vrouw, meestal drie mannen.

wandelgroep Burgum

Wanneer ik er ongeveer 9.45 uur aankom zijn er al vier lopers. Uiteindelijk zijn we met zeventien personen. Janke laat mij vandaag de route bepalen. Mijn favoriete route, door het prachtige landschap van de Friese Wouden. Al keuvelend wordt de route gelopen. Uiteindelijk een uur en een kwartier gelopen. Positieve reacties op de route. Na afloop maken de meeste lopers gebruik van de gelegenheid om nog een kopje koffie of choco te nuttigen en nog even te kletsen.

Het was al met al weer een geslaagde ochtend. Wanneer ik op de fiets stap begint het licht te regenen. Het eerste wat ik thuis doe is mijn wandelschoenen ontdoen van modder en gras. Ik kijk al weer uit naar de volgende wandeling!

Pieter Postma, Burgum