Vandaag was de kick-off van het rollatorwandelen; voor iedereen die afhankelijk is van een rollator, rolstoelers (met begeleider) en mensen die slecht ter been zijn. Maar liefst 20 deelnemers, in gezelschap van wethouder Niels Bonenkamp, liepen een mooie route door ’t Twiske.
“Onder professionele begeleiding en een vaste groep vrijwilligers kan iedere deelnemer op eigen tempo en afstand een route afleggen”, vertelt coördinator Inge Timmer enthousiast.
“Het is toch geweldig om te zien dat we zo de mensen bereiken en ook uit hun isolement halen. Het plezier is van de deelnemers af te lezen. Naast het bewegen is het ook belangrijk om na afloop met elkaar te socializen. Onze ervaring leert dat mensen na afloop onder het genot van een lekker kopje koffie met elkaar in gesprek raken”, vertelt Rob Wit, die ook het ‘maandagochtend wandelen’ organiseert.

Het rollatorwandelen is een samenwerking van Gezond Natuur Wandelen, Fysio de Kolk, Local Heroes en Team Sportservice Zaanstreek-Waterland. Buurtsportcoach Mark Hendriks van Team Sportservice: “De kracht van dit initiatief zit in de enthousiaste samenwerking tussen diverse partijen. Hier mag men trots op zijn. Met plezier en duurzaam bewegen is dan ook voor iedereen!”

Het is een mooi voorbeeld van wat wethouder Niels Bonenkamp al eerder aangaf in het gezondheidsbeleid: “Door een gezonde leefstijl te hanteren, door actief te blijven, door fit en energiek te zijn in een gezonde leefomgeving kunnen we allemaal ouder worden en blijven meedoen aan het leven van alledag.”

Aanmelden voor het rollator wandelen kan bij Inge Timmer (06-28592551) en Rob Wit (075-6310437 of 06-51514496).