aantal teamleden stichting Gezond Natuur WandelenProjectleider Monique Bos heeft bij Gezond Natuur Wandelen een verbindende rol: “Ik probeer ervoor te zorgen dat het contact tussen het team en de inmiddels meer dan 100 wandellocaties goed verloopt en dat onze vele vrijwilligers hun rol leuk blijven vinden.”

“Op dit moment hebben we zo’n 90 coördinatoren en 300 tot 400 begeleiders. Zonder al deze vrijwilligers zijn onze wandelingen niet mogelijk. We proberen hen dan ook zo goed mogelijk te ondersteunen.” Monique houdt zich vooral bezig met de actualiteit, met zaken die nu van belang zijn. “Veel van wat ik doe, heeft te maken met communicatie en organisatie. Bijvoorbeeld communiceren over de coronamaatregelen, meedenken over de nieuwsbrief en website, en het coördineren van cursussen. Hiervoor heb ik veel contact met de andere teamleden, vooral Jeannette Schoone, Corrie Kramer en Juultje Joosten, en met de coördinatoren van de wandellocaties. Jeannette regelt alles rondom de cursussen, Corrie is onze contactpersoon voor alles wat met vrijwilligers te maken heeft – en dat is veel – en met Juultje overleg ik over onze website en halfjaarlijkse nieuwsbrief.”

Positieve wandeleffecten
Sinds midden 2020 is Monique projectleider bij GNW. “Eind 2019 werd ik zzp’er en besloot ik alleen nog maar dingen te doen waar ik blij van word. Voor mij betekent dit iets concreets doen voor mensen en hun welzijn. Zelf wandel ik veel, het liefst langs het strand en in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Ik weet hoe fijn het in de natuur is. Daarom koos ik voor Gezond Natuur Wandelen. Ik vind het belangrijk om mensen te stimuleren naar buiten te gaan, om een uurtje samen te gaan wandelen. Ik zie wat het met mensen doet, welke positieve effecten het heeft.”

Duurzame toekomst
Naast wandelen en de natuur, speelt ook duurzaamheid een belangrijke rol in Moniques leven. “Ik wil graag dat mijn dochter straks nog in een mooie, eerlijke wereld leeft. Voordat ik bij Gezond Natuur Wandelen begon, was ik bijna negen jaar projectmanager van de ‘Milieubende’, theater in de klas met interactieve workshop over het milieu voor leerlingen uit groep 6, 7 en 8. Voor mij de perfecte combinatie van theater en duurzaamheid. Ik vond het ontzettend inspirerend om met kinderen te werken en om te zien met hoeveel passie de acteurs met hen aan duurzaamheid en een beter milieu werkten. In het dagelijkse leven probeer ik mijn dochter het goede voorbeeld te geven door zo goed mogelijk voor onze planeet te zorgen.” Aandacht voor de natuur, biodiversiteit, duurzaamheid en klimaat is ook waar Gezond Natuur Wandelen voor staat.