Wekelijks wandelen met Gezond Natuur Wandelen kan dit jaar ook in Alphen aan den Rijn en Amstelveen. Dankzij steun van Stichting Zorg en Zekerheid. “Het mooie initiatief van Gezond Natuur Wandelen past uitstekend bij onze visie”, vertelt Ton van Houten, voorzitter van de raad van bestuur van Zorg en Zekerheid. “Wij zetten onder andere in op preventieve zorg en daar draagt dit sociale beweegprogramma aan bij.”

Beweging, voeding, ontspanning
Zorg en Zekerheid biedt zorgverzekeringen aan, regelt zorg vanuit de Wet langdurige zorg en Stichting Zorg en Zekerheid stimuleert en financiert projecten om de gezondheidszorg te verbeteren. “Zorg en Zekerheid juicht bewegen, gezond eten en ontspanning toe,” licht de bestuursvoorzitter toe. “Goed voor jezelf zorgen, is niet alleen gunstig voor lijf en geest”, maar uiteindelijk ook voor de zorgpremie omdat de kosten minder snel zullen stijgen.”

Preventie, het voorkomen van gezondheidsproblemen, is een van de thema’s waarop de Stichting Zorg en Zekerheid zich richt. De stichting sponsort Gezond Natuur Wandelen dan ook omdat wandelen een vorm is van preventieve zorg én omdat onze wandelingen mensen bij elkaar brengen. Bestrijding van eenzaamheid is een ander thema waar Zorg en Zekerheid zich op richt.

Lopen beter dan zitten
Zelf wandelt Ton van Houten vrij veel. “Mijn eerste wandeling van de dag maak ik altijd ’s ochtends rond een uur of zeven samen met mijn hond. Hem uitlaten voelt zeker niet als een verplichting, want wandelen vind ik heerlijk. Op kantoor ben ik ook iemand die wel om het kwartier, half uur even gaat lopen en regelmatig een frisse neus haalt. Ik ben ervan overtuigd dat als je eenmaal wandelt, het verslavend kan werken. En lopen is zo veel beter dan zitten.”

Ondersteuning van projecten
De Stichting Zorg en Zekerheid krijgt jaarlijks zo’n 100 tot 150 subsidieaanvragen, zoals die van Gezond Natuur Wandelen. Ton van Houten geeft aan dat ongeveer de helft wordt gehonoreerd. “We kijken of het project is gebaseerd op een van onze thema’s. Daar houden we ons strikt aan. ‘In de regio’ is ook een belangrijke voorwaarde voor ons omdat we een regionale verzekeraar zijn. En het liefst kiezen we voor projecten die verder gaan dan één plaats.”

De projecten die Zorg en Zekerheid ondersteunt, zijn voor jong en oud, gezonde en niet- gezonde mensen. “We dragen bijvoorbeeld bij aan Jongeren Op Gezond Gewicht dat zich richt op bewegen en gezonde voeding voor de jeugd. We ondersteunen ‘Fietsmaatjes’ voor ouderen waarbij een vrijwilliger een of twee keer per week met een oudere op een elektrische duofiets op pad gaat. We helpen bij het opzetten van een hospice voor palliatieve zorg. En we ondersteunen op allerlei manieren vrijwilligers en mantelzorgers.”

Meer wandelingen in de buurt
Met Zorg en Zekerheid als nieuwe sponsor, komt een doel van Gezond Natuur Wandelen dichterbij: gratis en begeleide wandelingen bij iedereen in de buurt. Heeft u interesse om te wandelen, bijvoorbeeld in Alphen aan den Rijn en Amstelveen? Kijk op de kaart of lijst met onze wandellocaties. Wilt u zelf als begeleider aan de slag? Bekijk de informatie op deze site en neem contact met ons op via contact@gezondnatuurwandelen.nl.

Zorg en Zekerheid & Gezond Natuur Wandelen. Beter in jouw buurt.
Zorg en Zekerheid is jouw regionale zorgverzekeraar. Vanuit onze Leidse thuisbasis zijn wij al bijna 200 jaar actief in het groene hart van de Randstad. Samen met Gezond Natuur Wandelen maken wij van onze regio het gezondste stukje Nederland.
Zorg en Zekerheid is thuis in jouw leefwereld. Daarom krijgen we meer voor jou gedaan. Denk aan afspraken over de zorg die jij nodig hebt en aan initiatieven en samenwerkingen die ten goede komen aan jouw buurt. Zoals Gezond Natuur Wandelen bijvoorbeeld!

Benieuwd wat Zorg en Zekerheid nog meer doet in jouw buurt? Kijk op www.zorgenzekerheid.nl