Kort verslag van de 1e Gezond Natuur Wandeling, vrijdag 18 mei.

We waren met 10 wandelaars, waarvan 2 begeleiders van Nemo (Vincent en Mathilde)en 1 eventuele toekomstige begeleider.
De geplande en voorgelopen route zou om de 2 tuinparken lopen, in rustig tempo met korte pauzes een uurtje lopen.
Om 14 uur bij de picknicktafel verzameld, een kort introductiepraatje gehouden, en iets over de wandeling verteld.
Een bont gezelschap: een scootmobiel (via de Echo), een (turks?)echtpaar met het uitgeprinte persbericht, gekregen van de huisarts , 3 volgelingen van Sai Baba en anderen ook via de Echo.
Al heel snel bleek het grote verschil in tempo. 3 mensen bleven meteen al achter, dus hebben de begeleiders besloten om te splitsen. Vincent (Nemo) ging langzaam terug met de langzame groep en Mathilde (Nemo) met de iets snellere groep is doorgelopen en zij hebben het rondje afgemaakt.
Eigenlijk waren er 9 wandelaars, want er was 1 scootmobiel bij. Dat maakt een wandeling lastig, de scootmobiel kan niet over de mooie paadjes die het park juist zo aantrekkelijk maken.
Terwijl onze route verhard was stonden er toch ergens hekjes en moesten we de scootmobiel half tillend erdoor sjouwen.

Einde was in de theetuin van Nemo. Nou ja, iedereen wilde koffie.
Leuk was dat iedereen de moestuin in wilde en erg geïnteresseerd was, ze hebben allen een bos raapsteel en kruiden meegekregen. De mevrouw uit de scootmobiel kon een beetje lopen en genoot vreselijk, ze wil vaker terugkomen naar de tuin.
​Punten van aandacht: 1 of 2 groepjes afhankelijk van het tempo, ook een aangepaste route voor scootmobiel, zorg voor voldoende koffie/thee na afloop.​

Iedereen zei: ’tot volgende week’, ik ben reuze benieuwd!

Mathilde