img_1754Wat was het weer een heerlijke zonnige herfstochtend! Met wederom circa 30 deelnemers leidde ik de groep, een aantal met de GNW-shirts aan, via de noordkant van de Meerwijkplas (Vlinderpad) richting Ringvaart (Libellepad). Onderweg, staande op een zitbankje bij de plas om voor de gehele groep hoor- en zichtbaar te zijn, vertelde ik over de vogeltrek waar het nu in het najaar weer de tijd voor is. Een leuk vervolg op de weetjes over de herfst van Christel, leek me. Er werd met belangstelling geluisterd.

We vervolgden onze route langs de Ringvaart (Emeltpad) langs de boerderijen om de Poelbroekpolder heen tot aan het Doetuinencomplex. Daar doken we nog even het Poelbroekpark in om via de brug over de zuidtangent-busbaan weer richting De Molenburg te lopen.

Onderweg terug vertelde Pat mij wat het wandelen haar qua gezondheid al had opgeleverd; niet alleen was haar conditie enorm vooruit gegaan (3 maanden geleden haalde ze maximaal 400 meter en volgende week loopt ze maar liefst 4 x 10 kilometer!), maar haar bloedsuikerspiegel, die erg hoog was en tegen diabetes aanzat, bleek aanzienlijk te zijn gedaald! Ik vroeg Pat of deze verbluffende resultaten ook met de groep mochten worden gedeeld, waarop zij zelf op een bankje ging staan om hierover te vertellen. Ze kreeg een staande ovatie van de groep!

Zo zie je maar weer hoe gezond het Gezond Natuur Wandelen kan zijn!

Eva