Nu de regels een beetje zijn versoepeld, kan er steeds meer in tijden van corona. Maar ook sinds 1 juli werken nog steeds veel mensen thuis. Juist dan is het goed om een frisse neus te halen tussen het werken door of op je vrije dag. Laat je inspireren door de nieuwe Regionale wandelroute-kaart voor een rondje bij jou in de buurt.

Routebordje regionale wandelroutes

Routebordje regionale wandelroutes (bron: Wandelnet)

Blijf in beweging
Om een stuk ondersteuning te bieden, stelde RIVM Gezond Leven leefstijladviezen op voor het COVID-19 tijdperk. Bewegen is één van de adviezen. Uit onderzoek van het Radboud UMC blijkt dat thuiswerkers door de coronamaatregelen veel minder bewegen en dat ook niet compenseren. En veel van de coronamaatregels zijn versoepeld, maar het advies om zoveel mogelijk thuis te werken, is nog steeds van kracht. Dus blijf in beweging. Want sporten en bewegen is goed voor de (mentale) gezondheid. En dat is nou juist wat we nu nodig hebben. Eén van de adviezen voor volwassenen is bijvoorbeeld een wandeling van twintig minuten per dag. Maar waar ga je dan heen? Daar hebben wij wel wat tips voor.

Regionale wandelroutekaart
Doe inspiratie op met de nieuwe Regionale wandelroutekaart. Deze routes sluiten met wandelknooppunten op elkaar aan. Dit werkt hetzelfde als met de fietsknooppunten. Bij elke wegverandering staat een bordje met de richting en het nummer van het volgende knooppunt. Heel makkelijk dus! Niet meer puzzelen met ingewikkelde beschrijvingen, je hoeft alleen de bordjes met nummers in de gaten te houden. Bijna elke provincie of regio heeft haar eigen netwerk van routes. Stichting Wandelnet bracht alle routes bij elkaar.

Kijk voor het volledige bericht op de website van Nature Today.