10.00 uur wandeltijd! Ja, het was weer zover. Eva en Willem hadden de leiding. Eva klom, zoals ze vaker doet, op de bank om wat hoger staand allerhande mededelingen te doen. Ten eerste toonde ze 2 mooie kaarten, gemaakt door onze Silvia. Eén kaart was bestemd voor Gon die thuis zit met een hersenschudding als gevolg van een val (niet tijdens het wandelen gelukkig). De andere kaart was voor Corrie die onze groep heeft moeten verlaten wegens verhuizing naar Bennebroek. Eva vroeg ons om na de wandeling tijdens het koffiedrinken iets op de kaarten te schrijven.

Vervolgens stelde Eva onze nieuwe begeleidster voor, die zich vorige week spontaan voor de begeleiding van de wandelgroep had aangemeld, en dat is Lies Vermons. Eva heette haar van harte welkom in het begeleidersteam. Daar waren wij het als groep helemaal mee eens. Lies werd meteen bedolven onder leuke gadgets, zoals een rugzakje met het logo van Gezond Natuur Wandelen en een bidon plus katoenen tasje van DOCK. Eva vroeg Lies om vandaag al te starten door het rugzakje met wat noodspulletjes voor eventuele ‘ongelukjes’ onderweg te dragen. ‘Als ontgroening’, werd er in de groep als grap opgemerkt. En ‘Dit is je vuurdoop, Lies!’.
Daarna vertelde Eva over het etentje in Theehuis Cruquius aanstaande woensdag. Er gaan dan ongeveer 20 wandelaars mee. Voor wie daar lopend naartoe wil, vertrekken we om 16.30 uur vanaf de Molenburg. We kunnen op de heenweg dan nog met het pontje over. Vanaf half zes druppelen we het theehuis binnen en gaan om 18.00 uur eten.

Ook liet Eva nog even weten dat ze de uitslag van de enquête van indertijd (wat het Gezond Natuur Wandelen bij de wandelaars teweeg heeft gebracht) aan iedereen van wie ze een e-mailadres heeft, had gemaild. De uitslag is heel positief. Wie de mail (nog) niet gelezen of gekregen had, kon tijdens de koffie de door Eva uitgeprinte mail lezen.

Toen werd het toch echt wel tijd om te gaan wandelen. We waren met 30 personen en het was heerlijk wandelweer. Hoe gezond en gezellig is het niet om iedere week een uur in de natuur te wandelen, en wat daar nog verder uit voort komt… allerlei leuke dingen met elkaar.

Heen namen we het Vlinderpad langs de Meerwijkplas en vervolgens de brug over de Zuidtangentbaan over. Door het Poelbroekpark de paden bewandeld en via de drijvende brug en over het bospad tussen de herfstachtige bomen en struiken weer terug. ‘Dat voelt lekker’, hoorde ik enkele wandelaars zeggen. Weer heel anders dan enkele maanden terug… toen liepen we daar ook, maar dan tussen het hoge Fluitenkruid.

Bij een Tamme Kastanjeboom vertelde Eva over wat je van tamme kastanjes aan eetbaars kunt maken: poffen, kalkoenen mee vullen, Marrons Glacés, crêpes met Crème de Marrons etc. En over de Paardenkastanje waar ze de ruwe bolster van liet ziet, zodat we goed het verschil tussen die en die van de Tamme Kastanje konden aanschouwen. Later liet Eva nog weten dat zij volgens de Keltische Bomenhoroscoop zelf een kastanjeboom is. (De Keltische Bomenhoroscoop heeft Eva ooit ook binnen de wandelgroep laten doorgeven, zodat iedereen zijn of haar boom kon opzoeken met de bijbehorende karaktereigenschappen.)

Uiteindelijk kwamen we weer bij ons beginpunt de Molenburg terug waar we netjes ons ‘huiswerk’ (op de kaarten voor Gonnie en Corrie iets schrijven) onder het genot van een heerlijk kopje koffie hebben gedaan.
Daarna is ieder weer zijn/haar eigen gang gegaan.

Ik hoop dat jullie een gezellig weekend hebben gehad. Tot volgende keer. Groetjes, Leonie