De gezond natuurwandeling van 17 april, ging onder het viaduct door naar Toolenburg.
Voor deze wandeling hadden we Anneke Wegman uitgenodigd van de IVN. Ze heeft ons veel verteld over de bloeiwijze van de els, es en de esdoorn. Geboeid werd er geluisterd en Anneke weet veel details, over de manier van vermeerderen door de zaden van de bomen.

Wat verder onze wandeling vervolgend, staan we stil bij bloeiende planten, wilde hyacinten en een piepklein onkruidje met witte bloempjes dat tussen de tegels groeit, de “vroegeling”. Anneke weet veel en maakt ons een beetje bewust van de schoonheid om ons heen, zelfs als het tussen de tegels groeit. Wat verder op speurt ze op de grond en vind een rond zaadbolletje. Dat herkend ze. Dat is in het najaar gevallen van de Amberboom. Omhoog kijkend wijst ze wat verderop naar een groepje grote bomen. Dat zijn Amberbomen die in het najaar hun blad, prachtig intens rood laten kleuren.

De meeste wandelaars vinden het een leuke aanvulling om zo nu en dan wat leuke informatie te krijgen van wat er onderweg allemaal te zien is.
We waren dinsdag zo geboeid dat we wat later dan gebruikelijk terug waren in de Boerderij. Het was niet erg, het was zalig lenteweer en heerlijk om buiten te wandelen. In de Boerderij aangekomen, dronken de meeste nog een heerlijk kopje koffie en praten we wat na.

Hartelijke groeten,
Joop Berbé