wandelaars in Hoofddorp bij Japanse kornoeljeHet begin van de zomer. Nou zomer was het wel, maar het weer gedroeg zich er totaal niet naar. Al een dag eerder en de nacht tot vanmorgen vroeg viel de regen er met tussenpozen met bakken uit de lucht, Dat verhinderde niet een achttal wandelaars toch “de Amazaone” te bezoeken om onder leiding van Yvonne een uurtje met elkaar te wandelen. Juist toen wij met onze wandeling begonnen, stopte de regen op wat druppeltjes na. Daardoor rook de lucht zo lekker fris en zuurstofrijk.

Yvonne weet ons altijd leuke weetjes van de natuur te vertellen. Zo wees ze ons op het bestaan van de naaktslak die ze ook spontaan wist aan te wijzen. En een boom overvol met vogels. Zelf hadden wij deze vogels niet gezien; Yvone wel. Zij attendeerde ons er dan ook op. Maar ook wist ze te vertellen over de Japanse kornoelje (zie foto).

En zo was het uur eigenlijk veel te snel voorbij. Maar ja, dan als kers op de taart, dient zich het volgende sociale contact zich ook alweer aan: om onder het genot van een lekkere kop koffie, gezet door onze Edith, met elkaar bij te praten over niet alleen datgene wat we gezien hebben maar ook over ieders wel en wee. Zo kijken we alweer uit naar volgende week maandag. Eindelijk dan zonder monddoekje. Hieperdepiep!!

Joop Berbé