Hoofddorp, Jacobs-kruiskruidVandaag mochten wij weer zoals vanouds met elkaar wandelen. Nou, toch niet helemaal zoals vanouds, want door het corona-virus moesten ook wij de richtlijnen van het RIVM volgen. En die richtlijnen logen er niet om. Normaliter liepen wij in twee groepen op dezelfde tijd van gemiddeld 40 wandelaars. De zogenoemde natuurgroep en een sportieve groep. Nu moesten wij ons richten op een andere organisatie en inrichting vanwege de 1,5m zoals die ook aan ons buurthuis “De Boerderij” opgedragen was. Om iedereen na afloop de kans te geven toch koffie te komen drinken moest er nu (naar wij hopen dat dit niet te lang zal duren!) vóór de wandeling worden ingeschreven verdeeld over 3 groepstijden: 09.10u; 10.05u; 11.00u.

Voor de eerste groepen hadden zich deze keer 2 wandelaars opgegeven, voor de tweede groep 6 wandelaars, net als voor de derde groep. Veel minder dan normaal, maar oké toch wel een eerste begin.

Zelf liep ik in de derde groep mee bestaande uit 6 wandelaars. Het weer was lekker, ietwat broeierig maar heerlijk weer om te lopen. Juist in deze tijd staat er zoveel in bloei en werd er dan ook regelmatig stil gestaan om te genieten van al dat moois. Zo stonden we stil bij het Jacobs-kruiskruid, prachtig geel afstekend tegen het groen van de bladeren. Maar ook wist Gerard ons te wijzen op een prachtige wilde orchidee die alom beschermd wordt. Al pratend onder het bewaren van de onderlinge afstand van 1,5m kwamen we met een brok voldoening weer terug op de boerderij waar Wichert de kantine van de vorige groep wandelaars al weer had gereinigd en wij ons de koffie door hem ingeschonken goed lieten smaken.

Joop Berbé