Vandaag bij een lekker zonnetje werd er vanuit De Amazone met acht personen de zogenoemde ‘grachtengordel’ gewandeld. Natuurlijk niet zoals de Amsterdamse, maar ter vergelijking heeft de Hoofddorpse gordel het voordeel van het veel mooiere natuurschoon dan de Amsterdamse.

Deze ochtend lag het accent op de spin en zijn huisje het spinnenweb. Yvonne wist te vertellen dat bijvoorbeeld de kruisspin goed over zijn web weet te lopen vanwege de zogenaamde spaken in het web die niet kleverig zijn, dit in tegenstelling tot de cirkeldraden die dit wel zijn. Ook wist Yvonne nog te vertellen dat de spin ongeveer 23 prooien per dag weet te verorberen, maar zich wel snel uit de voeten moet maken na het bevruchten van het vrouwtje. Anders zou ze hem opgegeten hebben. Ook werd nog naar paddenstoelen gezocht die juist in deze jaargetijde volop te zien zijn.

Al met al weer een super gezellige wandeling die afgesloten werd met een evaluatie van de wandeling wat er zoal gezien geweest was onder het genot van een lekkere kop koffie.

Joop Berbé