Met een lekker herfstzonnetje vertrokken wij vanuit buurtcentrum “de Amazone” met ongeveer tien wandelaars de Toolenburgse wijk in. Helaas is in deze wijk niet al te veel natuur, dus moeten wij de natuur echt opzoeken. Het dichtstbijzijnde natuurschoon is de Toolenburgse Plas, maar die is te ver om er zomaar even naartoe te wandelen en in een uur weer terug te keren. Maar met Yvonne als begeleidster wordt het wandelen zelfs in de wijk een feest zoals zij over de natuur weet te vertellen.

Yvonne ziet de natuur zoals wij die niet opgemerkt zouden hebben. Zo wist zij ons te begeleiden naar een soort van buurttuin waar de passiebloem groeit en Alex wist erbij te vertellen waarom deze bloem zo heet. Weer doorlopend werd ons oog geattendeerd op een prachtig spinnenweb met de bewoner inside aan de kruk van de voordeur genesteld. Zo liepen we door een straatje waarvan iedere bewoner iets doet met het stukje tuin voor z’n huis. Stil gestaan bij geënte bomen waarvan Yvonne ons van alles wist te vertellen. Ze wist ons ook te brengen naar een insectenhotel. En dat allemaal in een uur.

Dat de koffie zich daarna liet smaken zal dan ook niemand verbazen. Al met al een geweldige ochtend waarbij het wandelen en de natuur bekijken echt met elkaar in balans waren. En is dat immers niet de bedoeling van Gezond Natuur Wandelen?

Joop