Maanden hadden wij uitgekeken naar deze dag waarop we weer met elkaar konden wandelen. En vandaag , op maandagmorgen, was het dan eindelijk zover: om 10.00u verzamelen voor het gebouw van buurtcentrum “de Amazone” in Hoofddorp. Een enthousiaste begroeting van zeven wandelaars en vrijwilligers van het buurtcentrum had tot gevolg dat er met veel onderlinge hilariteit en enthousiasme aan de wandeling werd begonnen werd in achtneming van de 1,50m . Het weer bleef gelukkig droog, al dreven er soms wel donkere wolken over.

Yvonne wist ons tijdens de wandeling met haar kennis regelmatig te attenderen op al het moois wat de natuur in deze tijd te bieden heeft. Bijvoorbeeld op een insectenhotel, prachtige wilde orchideeën, een doorkijk in een straat vol prachtige bomen en we hebben geroken aan de bloeiende Toscaanse jasmijn.

Na terugkomst bij “de Amazone” werden de regels van het RIVM opnieuw goed in acht genomen. En vanwege de vreugde van de hernieuwde ontmoeting trakteerden de vrijwilligers Edith en Jos van het buurtcentrum ons op heerlijke appeltaart met slagroom. Kortom, deze eerste wandeltocht voelde aan als een waar feest waarbij we nu alweer uitkijken naar volgende week maandag.

Joop Berbé