Op de laatste wandeling van het jaar vertrokken wij voor een gezonde wandeling met elf personen onder een stralend zonnetje vanuit buurtcentrum “de Amazone”. Overigens bestaat onze wandelgroep sinds 18 maart j.l. en na een zeer moeilijke start is het aantal inmiddels tot 14 wandelaars gegroeid.  Deze keer mochten we Tilly erbij verwelkomen.wandelgroep Hoofddorp

Zo zwierven we onder leiding van Yvonne door de wijk om stil te houden bij diverse planten die juist in de winter in bloei staan. Zo ook onder meer bij de laurierkers met z’n mooie donkergroen glanzende en stevige bladeren. Maar ook over het veelal donkergroene mos op de straattegels wist Yvonne ons verbazend veel te vertellen. Bijvoorbeeld dat dit soort mos bij ons veel meer voorkomt door de aanwezigheid van Schiphol dan onder meer in het oosten van het land.

Al keuvelend met elkaar pratend arriveerden we weer terug in ons buurtcentrum om daar te genieten van koffie en/of warme chocolademelk met daarbij een lekker chocolaatje. Met voldoening kunnen we terug kijken op deze laatste wandeling van het jaar.

Aan al onze wandelaars wensen wij een goed en voorspoedig 2020 met veel wandelplezier.

Joop Berbé