twee paar wandelschoenen in het grasMaatjes zijn er in allerlei soorten. Er zijn maatjes die langskomen. Maatjes die helpen of advies geven. Maatjes die anderen laten lachen. Of maatjes die meegaan naar moeilijke dingen. Er zijn wandelmaatjes, leesmaatjes, boodschappenmaatjes, schuldhulpmaatjes, huiswerkmaatjes, sportmaatjes. En nog veel meer maatjes. Wil jij er zijn voor een ander? Of zoek je een maatje? Kijk dan op de website MaatjesGezocht.nl van het Oranje Fonds voor meer informatie.

Waarom maatje worden?
Maatje word je voor iemand die wekelijks of tweewekelijks wat extra aandacht, ondersteuning of begeleiding nodig heeft. Het draait om persoonlijk contact. Want een klein beetje aandacht maakt een wereld van verschil.
Hoe lang je maatje bent, verschilt per project: dat varieert van 3 maanden tot 2 jaar. Door de regelmatige ontmoetingen ontstaat er vanzelf een bijzondere band. Soms zelfs voor het leven.

Vind een maatje dat bij je past
Zoek je een maatje dat regelmatig even tijd en aandacht voor je heeft? Kijk voor een maatjesproject bij jou in de buurt op  MaatjesGezocht.nl  Als je een project vindt dat bij je past, vul je je gegevens in. De organisatie neemt vervolgens contact met je op.