Het is vandaag zonnig en windstil. We besluiten gezamenlijk te genieten van de herfstkleuren nu er nog volop blaadjes aan de bomen hangen.

In het Bos van Bosman knisperen de afgevallen dorre blaadjes onder onze voeten. We zien een blad met scherpe punten aan de bladranden en leren van Mieke dat dit de Noorse esdoorn is. Het goudgele blad van de eik en ginko schitteren in de zon en we genieten van deze herfstpracht. Hier en daar zien we nog een paddenstoel en zwammen in verschillende stadia. In het bos van Endegeest staat een grove den. Van een afstand zorgt het stuifmeel van de mannelijke bloemen voor mooi versierde takken. Via Rhijngeest lopen we terug naar de Vogelwijk, daar staat een stokroos nog volop in bloei. Een paar 100 meter verder wordt onze aandacht getrokken door een wapperende vlag. Sinterklaas is in deze wijk van harte welkom en voor de kinderen is een speurtocht uitgezet. Terug in het Bos van Bosman vinden we het blad van de tulpenboom. Vanwege de speciale vorm valt het op tussen de vele eiken- en beukenblaadjes.

Door het Schilperoortpark lopen we terug naar het startpunt café Abel.In de luwte van het terras drinken we een kopje koffie en kijken terug op een gezellige wandeling.