Onder een strak blauwe lucht en met een stralende zon in de rug vertrekken Elly en Jan met 9 enthousiaste wandelaars richting Heempark. We zijn benieuwd wat daar in de herfst aan ons getoond zal worden.

Een enkele paddenstoel laat zich zien die ook nog eens mooi gacamoufleerd wordt door alle herfstblaadjes op het pad. Dan ontdekken we de berkenzwam, de stam van de al zo goed als dood zijnde berk zit vol zwammen in diverse ontwikkelingsfasen. We lopen verder naar Poelgeest en zien daar een prachtige creatie van de witte bultzwam, zo’n “fruitschaal” willen we wel op tafel. Het is volop herfst en aan de tulpenboom hangen de gele blaadjes die Jan Wolkers geïnspireerd hebben tot het GROTE GELE DOEK. Vlakbij de uitgang zien we een bijna hele heksenkring, driekwart is prima te zien, door goed te turen ontdekken we hier en daar een enkele paddenstoel wat de kring toch rond maakt.

Via een slingerpaadje door het Leidse Hout lopen we door de Boerhaavelaan weer terug naar ons vertrekpunt Café Abel. We kijken terug op een gezellige wandeling en sluiten af met een kopje koffie of thee.