Het was vandaag mooi weer en er was deze keer ook een gezellige opkomst. In totaal waren we met 8 wandelaars. Onze eerste stop was bij de ijscoman, want er wilden een aantal wandelaars een ijsje. Tja, vlakbij de spoorwegovergang staat in dit seizoen dus vaak een ijscoman.We hebben deze keer een iets groter stuk gewandeld dan de andere keren, maar iedereen kon dit aan. Cronesteijn is een afwisselend park. Het ene moment loop je langs grasvelden, waarop mensen in de zon zitten. En het andere moment loop je in het kasteelbos, waar het zonlicht niet veel komt en het heerlijk koel kan zijn. Er zijn ook paden die wat minder makkelijk toegankelijk zijn. En er is een waterspeelplaats.

Midden in het park is een heerlijke locatie, de Tuin van de Smid, om met elkaar iets te drinken. Behalve gezellig iets drinken, lopen we ook langs de dieren. Het is hier net een kinderboerderij, maar niet van de gemeente. Dus ook dat is altijd leuk om even naar te kijken.

Naast deze wandeling, doen we soms ook iets anders met elkaar. Dit bespreken we met elkaar en dat doen we meestal op een andere zondagmiddag. Zo hebben een aantal van ons ook al eens in het Singelpark gewandeld. Dat duurt wel wat langer dan een uur, want we nemen dan meerdere terrasjes. En we hebben deze keer afgesproken om dat op zondag 5 september weer eens met elkaar te gaan doen.

Verder zijn we ook al eens naar de Hortus geweest. Ook hopen we eerdaags weer wat meer andere activiteiten te kunnen ondernemen. Zoals een stadswandeling of een museum, alles zoveel mogelijk in Leiden e.o. En in overleg met elkaar. Niet iedereen gaat altijd mee, dat hoeft ook niet. Daarom is het leuk als er meer mensen bij de groep komen.

Silvia