Het was schitterend zonnig weer. We liepen met een grote groep wandelaars en 3 honden in een zilverwitte omgeving over de nog wat bevroren bodem. We hebben genoten van het aanzicht van de rijp op de struiken en bomen en van het ijs op de sloten en meren. Velen hadden het over afgelopen woensdag toen de witte omgeving op zijn mooist was.

We hebben een beetje moeten oppassen voor uitglijden, maar een flinke wandeling gemaakt langs de meerwijkplas, linksaf naar de brug over de busbaan en vervolgens door de Poelbroek. Er werd gezellig gepraat onderweg en bij de plassen in de Poelbroek hebben we gezien dat de vogels verhuisd waren, omdat de plassen bevroren waren. We hebben er even stilgestaan en een foto bekeken van de roodborst. Een roodborst zien we nu allemaal veel in onze tuin en is een leuke vogel.

In de agenda van de Vogelbescherming staat een leuk verhaal over de roodborst die de nationale vogel van Engeland is: in Engeland worden veel kerstskaarten verstuurd met een roodborst erop. Dat komt doordat vroeger de postbodes een rood uniform aan hadden en deze daarom gekscherend  roodborst werden genoemd. Ik kreeg twee jaar geleden een kerstkaart van een Engelse vriendin met een roodborst erop; pas nu ging er bij mij een lichtje op!

Langs de Ringvaart lopend zagen we een grote groep kuifeenden en bij de Molenplas zagen we hoe de stroom van het water invloed heeft op de ijsvorming in de plas.

We hebben gezellig koffiegedronken en Gon bedankte iedereen voor de bijdrage aan de attentie voor Christel. Eva en Gon hebben haar mooie orchideeën gebracht namens ons allen.

Het was weer ontspannen en genieten.

Groeten,

Marsya