We wandelden onder leiding van Katinka met een kleine groep door de bosjes ten noorden van het Wed. Er was veel te zien. Een veldje met bloeiende planten en daarom heen zwermden nogal wat bruine zandoogjes. Je kon zien dat de zomer in aantocht is, want langs de wandelroute was men hard bezig om de onderkomens voor de zomeractiviteiten op te bouwen.

Met elkaar zie je meer. Eerst een vuurlibel die zich in het gras verschool. Een andere deelneemster ontdekte een grote kever tussen het gras. Volgens een van de apps was het een julikever. Het dier liet toe dat iedereen een prachtige foto kon maken.

We liepen de Konijnenberg op en sloegen bij de afdeling het eerste pad linksaf om daarna na een rondje gelopen te hebben weer op de Konijnenberg terug te komen. Ten slotte daalden we af naar het Wed. We moesten een kleine omweg maken omdat het water in het Wed nog steeds erg hoog stond. Ondanks dat waren toch een paar moeraswespenorchissen tot bloei gekomen. Zij konden zich handhaven op een smal stukje dat door het water was omgeven.

Aardig weer, veel gezien en een mooie wandeling gehad.

Dick van Gijlswijk