Piet legde aan het begin van de wandeling de vraag voor wat te doen op zaterdag 4 september als in Zandvoort F1 races worden gehouden. Een heel uur om daarover na te denken. Al gauw hoorden we echter de stevige geluiden van de boomklever. Die loopt van beneden naar boven en omgekeerd over de stam van de boom. De boomkruiper kan alleen naar boven kruipen en moet dan weer naar beneden vliegen. Een interessant verschil. Zijn gefluit verdrong het gepeins over de racerij.

We wandelden een stukje over het fietspad naar IJmuiden en sloegen toen linksaf weer de duinen in een nog een keer linksaf. Verschillende paddestoelen staken nu al hun kop op. Leuk om te zien. Piet leidde ons op het laatste stuk van de wandeling zoals gebruikelijk weer naar de duinen die langs het Wed zijn gelegen. We hadden weer een prachtig uitzicht. Paden en het strandje waren deze keer niet zo bevolkt met recreanten als sommige andere zaterdagen.

En wat leverde de vraag over het wel of niet doorgaan vanwege de racerij of beginnen bij een andere ingang nu wel op na een uur wandelen? Gewoon bij het bezoekerscentrum beginnen op hetzelfde tijdstip.

Dick van Gijlswijk