Het weer verschilde hemelsbreed van vorige week zaterdag. Het was flink bewolkt, ’s nachts had het geregend. Het aantal wandelaars was ook minder, nu waren er negen deelnemers waaronder twee die voor het eerst aanwezig waren.

We wandelden eerst over het pad langs het fietspad naar IJmuiden. Daarna een stukje over het fietspad zelf tot we het eerste wandelpad linksaf sloegen. Het was een klein beetje gaan spetteren.

Overal stonden veldjes van bloeiende witte of soms roze duinroosjes. Hier en daar in flinke aantallen. Tussen de witte duinroosjes stond een witte bremraap, die viel nauwelijks op. Een van de deelnemers zag een paddestoel, het bleek een bovist te zijn. In de omtrek was geen andere te zien. Nu zag het overal wit van de bloemen, meer naar de zomer toe geven verschillende geelgekleurde bloemen hun kleur aan de duinen.

We liepen over tal van slingerpaadjes achter Piet aan. We kwamen op het einde bij de duinen langs het Wed. Daardoor werd het een stevige wandeling. Gelukkig zette de regen niet door. Weer een mooie gezond natuur wandeling.

Dick van Gijlswijk