De belofte van een mooie wandeling had zich al vroeg aangekondigd. De zon scheen, de parkeerplaats voor de fietsen was nogal vol. Twintig wandelaars hadden de moeite genomen om een mooie tocht door het nationaal park te maken.

We liepen naar het fietspad, richting IJmuiden in de hoop het geluid van een boomleeuwerik te horen. De vogels deden nu al hun best om hun territorium te verdedigen, soms geheel overstemd door het geluid van het racecircuit te Zandvoort. Roodborstjes deden hun best, mogelijk waren dat weer de vogels die naar het zuiden waren getrokken en hun plaats hadden ingenomen.

We liepen langs een heuveltje waar we ontzettend veel vroegelingen zagen bloeien. Het kleine plantje heeft piepkleine witte bloempjes die je heel gauw over het hoofd ziet als je er langs loopt.

De tocht ging weer verder naar de hoogste duinen langs het Wed. Het klimmen door het zand werd beloond met een prachtig uitzicht. Een vossenspoor gaf aan dat we echt niet de eersten waren die zich een weg naar boven hadden gezocht. We liepen langs de oever van het Wed weer terug. Zwemmers en talloze sporters gaven de wandeling een echt zomers tintje mee.