Vanaf dit voorjaar is Delft een wandelactiviteit rijker. Iedereen die van wandelen houdt en het leuk vindt om groene routes in de buurt te verkennen kan vanaf 4 april 2018 meedoen met Gezond Natuurwandelen in Delft. De wandelingen zijn gratis en duren meestal een uurtje. De wandelingen starten elke woensdag om 10.30 uur vanaf wijkcentrum Het Buitenhuis, Buitenhofdreef 274.

Wil jij ook meer bewegen, je fitter voelen en van de natuur genieten? Wandel woensdag 4 april mee.

Gezond en Gezellig
Het doel van Gezond Natuur Wandelen is om samen met andere mensen minstens één keer per week een wandeling in een groene omgeving te maken. Het is vooral bedoeld voor mensen die, om wat voor reden dan ook, wat minder uit zichzelf bewegen. Wie voldoende beweegt voelt zich beter en blijft gezonder. Het effect is nog groter als je dat in de natuur doet. Met elkaar in de natuur wandelen is meer dan alleen gezelligheid. Het heeft ook een positief effect op welzijn en gezondheid.

Iedereen mag meedoen
Delft voor Elkaar vindt het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om in beweging te komen. Met name ook de mensen die door omstandigheden, zoals leeftijd, financiën of leefstijl, minder aan bewegen toekomen. Ook wie het gewoon gezellig vindt om in een groepje te wandelen mag meedoen. Delft voor Elkaar is blij met het initiatief van Gezond Natuur Wandelen en ondersteunt dit van harte. De twee vrijwilligers die de wandeling begeleiden zijn enthousiast en hebben al een aantal routes voorbereid. Af en toe vertellen zij iets over wat je tijdens de wandeling in de natuur tegenkomt. Het wandelen gebeurt in een rustig tempo. Na afloop is er gelegenheid om samen een kopje koffie of thee te drinken.

Praktische informatie
Gezond Natuur Wandelen start op woensdag 4 april 2018 om 10.30 uur vanaf wijkcentrum Buitenhuis, Buitenhofdreef 274. Deelname is gratis en je hoeft je niet van te voren op te geven. Het spreekt voor zich dat je stevige schoenen draagt en je kleding aan de weersomstandigheden aanpast. Want weer of geen weer…de wandeling gaat altijd door.

Kijk voor alle wandellocaties van Gezond Natuur Wandelen op de kaart of in de lijst.

Bron: delftvoorelkaar.nl, maart 2018