Onlangs is weer een nieuwe wekelijkse Gezond Natuur Wandeling gestart, namelijk vanuit de Vijfhoek in de binnenstad van Haarlem. Op initiatief van Ingrid Swakman van Haarlem Effect en in samenwerking met onder meer het Sociaal Wijkteam en de Wijkraad Vijfhoek/Raaks/Doelen.

De allereerste wandeling, op donderdag 12 juli, ging meteen goed van start: met heerlijk zonnig weer en een groep van zo’n 20 deelnemers vertrokken we om 11.00 uur vanaf het wijkraadsgebouw aan het Nieuwe Kerksplein (nr. 17) via het Houtplein richting Haarlemmer Hout.
Jan Breman, een van de nieuwe begeleiders, had een leuke wandelroute uitgestippeld. Ook Roel Remeijer, die zich kort daarvoor via de vrijwilligersdag als begeleider van Gezond Natuur Wandelen had aangemeld, liep mee. Plus medewerkers van het Sociaal Wijkteam, wijkraadsleden, deelnemers en begeleiders van andere wandelgroepen van Gezond Natuur Wandelen en buurtbewoners.

Na een heerlijke wandeling van ongeveer een uur was er voor deze eerste keer gratis koffie met iets lekkers erbij. De meesten genoten er buiten in het zonnetje van. Het idee is om – als daar voldoende animo voor is – na het wandelen (maandelijks?) een gezamenlijke lunch tegen een gering tarief aan te bieden.

De nieuwe wandellocatie is inmiddels een succes, want er lopen wekelijks al zo’n 10 tot 15 mensen met veel plezier mee. Mogelijk worden dat er nog meer…

Eva Nijhoff
Projectleider Gezond Natuur Wandelen Haarlem e.o.