VRIJWILLIGSTER EVA NIJHOFF

Vrijwilligster Eva Nijhoff uit Haarlem genomineerd voor de Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2016
Haarlem, 17 december 2016

Van Eva hoorden we dat Ronald van Zon van Gezond Natuur Wandelen haar als de meest gepassioneerde organisator, vrijwilligster voor het Gezond Natuur Wandelen in Haarlem, locatie Schalkwijk, had voorgedragen voor de landelijke vrijwilligersprijs. Uit de ruim 400 landelijk voorgedragen kandidaten werd Eva vervolgens geselecteerd en als één van de 18 genomineerd voor de zogenaamde Passieprijs, welke in Deventer zou worden uitgereikt.

Vol enthousiasme vertrokken wij (Eva, Willem en zoon Mathijs, en Leonie Zieltjes en ik als afgevaardigden van de wandelgroep) op 6 december 2016 richting Deventer Schouwburg. Het was een lange rit met veel files. Eenmaal aangekomen werden we verrast met een heerlijk diner en enig entertainment, waarna de prijsuitreiking plaatsvond. Staatssecretaris Van Rijn (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) reikte samen met Ella Vogelaar en gepresenteerd door John Williams de prijzen uit. Eva was genomineerd in de categorie ´Passie´, omdat zij het vrijwilligerswerk voor Gezond Natuur Wandelen met heel veel enthousiasme en inzet doet. Helaas won zij geen geldprijs, maar kreeg wel een attentie die voor haar bestemd was bij ons vertrek aangereikt, waarna we de terugtocht ondernomen. Al met al toch een spannende gebeurtenis en leuk om mee te maken.

Door de wandelclub werd Eva die zaterdag erna alsnog in het zonnetje gezet met een troostprijs, welke zij dik verdient met alles wat zij voor de groep doet en regelt. Namens de hele groep: Proficiat Eva!

Met vriendelijke groeten,
Gon van Oostrum