Het was weer een stralende dag. Ik had dan ook veel zin om met de ´rollatorgroep´ vanuit wijkcentrum De Wereld aan de Laan van Berlijn mee te wandelen. Maar ook om te zien hoe de opkomst, nu het rollator wandelen alweer zo´n 2 maanden loopt, zou zijn.

Tot mijn verrassing zat er een viertal deelnemers, waarvan drie met rollator, ´in de startblokken´: Ans Smit, Harry Veldhuizen, Rini van Batenburg en Tiny Telegraaf. Twee deelnemers hadden zich voor deze keer afgemeld: de dames Moes en Maas. Een leuk aantal dus al.

Samen met stagiair Hayaan gingen we op pad richting Engelandpark. Harry en Rini gaven de route aan. Veerle van DOCK sloot even later ook aan.

We liepen langs rijkbloeiende kleurrijke bermen met koolzaad, klaproos, margrietjes en korenbloem. Prachtig! Eenmaal in het Engelandpark volgden we het slingerende pad over witte bruggetjes en genoten van de zon en de heerlijke temperatuur en van het kruidig geurende groen. Het was opvallend rustig in het park. Onderweg vertelde ik leuke weetjes onder meer over de brandnetel, het kleefkruid, het fluitenkruid, het zevenblad en stinkende gouwe. Er werd geboeid geluisterd. Langs de waterkanten toonde het Groot Hoefblad zijn enorme bladeren en stond een reiger op de uitkijk om een visje of kikker te vangen. We zagen jonge meerkoeten en hoorden verschillende vogels fluiten.
Na ongeveer een uur keerden we voldaan terug naar De Wereld om de heerlijke wandeling gezellig met elkaar af te sluiten met een kop koffie.

Eva