bron: beterinhetgroen.nl

Samen in het groen!

Jan (71) “Ik ben jaren niet meer in de duinen geweest, ik dacht dat ik dat niet meer kon en ik durfde eigenlijk ook niet alleen. Door de wekelijkse wandeling heb ik zoveel zelfvertrouwen gekregen dat ik samen met twee mede wandelaars nu ook elke week ga sporten. Ik voel me stukken beter!” Naast Gezond Natuur Wandelen waar Jan in Noord-Holland aan deelneemt, zijn er in de Beter in het Groen-zoeker nog 266 initiatieven waarbij anderen ontmoeten in een ontspannende, groene omgeving een hoofddoel of prettige bijkomstigheid is.

de-molenenkElke woensdagochtend is er de ‘Frisse Neus wandeling’ in de Maashorst en bijvoorbeeld 4 Fun Fit organiseert verschillende laagdrempelige beweegactiviteiten in de groene omgeving van Apeldoorn.

Behalve samen wandelen is samen tuinieren op steeds meer plekken mogelijk. Een mooi voorbeeld is Zorgtuin De Molenenk in Deventer waar samen met ouderen, mensen met een beperking, vluchtelingen, uitkeringsgerechtigden, vrijwilligers en buurtbewoners, groenten, fruit, kruiden en eetbare bloemen worden verbouwd op een natuurlijke wijze. Saskia Hendrickx van De Molenenk: “In onze huidige samenleving staan veel mensen aan de kant of zijn eenzaam. Wij vinden dat juist deze mensen onze aandacht verdienen. Wij bieden een plek waar je jezelf kunt zijn, tot rust kunt komen, samen met anderen je talenten kunt ontdekken en helemaal tot bloei kunt komen”.

Iedereen kan te maken krijgen met eenzaamheid. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. In de Week tegen Eenzaamheid is er extra aandacht voor dit maatschappelijke probleem.

Zoek in Beter in het Groen op plaatsnaam en in het groen ‘ontmoeten’ en kijk of er al geschikt aanbod bij jouw in de buurt is.

zoek-op-postcode-of-plaats