De groep was wat kleiner vandaag. Alle drie de brave honden waren er in ieder geval bij.
We hebben in een flink tempo en met een zonnetje gelopen. De route ging door de bosschage richting het Poelbroekpark, met Corry voorop.

Bij de Poelbroekplas hebben we gekeken naar de grauwe ganzen. Een paar ganzen had (al) drie jongen (broedtijd april-juni). Ik vertelde dat de grauwe gans veertig jaar geleden in Nederland een zeldzame (broed)vogel was. Met de Oostvaardersplassen heeft de grauwe gans een rustig broedgebied gekregen. Ze broeden in moerasachtig open gebied, bij de Oostvaardersplassen en langs de rivieren. Ze leven van gras, plantenwortels, zaden, vruchten, jonge scheuten, ook van riet, en van oogstresten van mais, aardappel en tarwe. De grauwe gans is een overwinteraar en doortrekker in Nederland. Een heel groot deel blijft hier echter inmiddels ook in de zomer. Hij ziet er heel mooi uit met zijn oranje snavel en oranje poten. In de lucht herken je hem aan zijn witte achterkant. Al met al best bijzonder dat we in de Poelbroekpolder (nu al jonge) grauwe ganzen zien.

We liepen terug langs de Ringvaart. Het was een mooie tocht, de koffie was prima en gezellig en al een beetje in de sfeer van Pasen.

Vrolijk Pasen Iedereen!
Marsya