Deze zaterdag wandelden we wederom met een grote groep en 3 lieve honden. We (Gon en Marsya) stelden voor een iets langere route te kiezen, die we een tijd niet hebben gedaan en vroegen eerst aan de deelnemers of niemand bezwaar had.

Het was mistig en dat had een mooi effect op het uitzicht over de Meerwijkplas. We liepen door het hekje en dan tussen de Ringvaart en de Meerwijkplas. We stonden erbij stil dat de eerste tekenen van de lente zich toonden. We zagen namelijk mooi afstekende witte katjes aan de wilgen tegen een grijze achtergrond van mist en plas. We liepen langs de Ringvaart door tot de brug, daarna linksaf en dan rechts het Ringvaartpad op naar de molen. Daar moest iedereen over of langs het hekje. Dat ging goed, maar daarna volgde nog een modderig pad over de dijk. Dat ging niet voor iedereen even makkelijk. Maar het is natuurlijk wel een avontuur.

Daarna was het een stuk makkelijker lopen en uiteindelijk kwamen we terug over het bekende laatste stuk langs de Meerwijkplas. Daar keken we naar de hazelaars die nu ook opvallen omdat zij als enige al bloeiende gele katjes hebben. Tot slot stonden we nog stil bij een fluitconcert van de fitis. Ja de lente komt eraan!

Na anderhalf uur lopen waren we moe en voldaan en er werd nog gezellig koffie gedronken. Iedereen weer bedankt voor zijn enthousiasme!

Marsya en Gon