De Spaarnwoude-wandelroute heb ik voor dit jaar eventjes in de ijskast gezet. Ik heb 3 woensdagen De Molen van Sloten als startpunt van de wandelingen aangewezen. Vanaf sportpark De Eendracht is het maar 10 minuten rijden. Met 2 auto’s reden wij daarheen.

Ik had voor ieder van de groep een kleine sinterklaassurprise gemaakt want mijn groep is de beste dat ik kan wensen. We helpen elkaar en luisteren naar elkaar als iemand in de befaamde put zit of als iemand gewoon zijn ei kwijt wil. En als iemand ziek is, sturen wij beterschapskaarten en/of steunbetuigingen per whatsapp.

Vanaf de Molen van Sloten staken wij de weg over richting de woonboten om door het Amsterdamse bos via een fietstunnel aan de andere kant van de A4 en naar de Osdorperweg in Sloten. Een klein stukje openbare weg over vonden wij te gevaarlijk en kozen we voor een fietspad om terug via het binnentuinpark met een geruster hart achter een andere wandelgroep aan een stukje mee te wandelen.

Sloten heeft een rijk aanbod aan diverse type huizen. Vooral de ouderwetse glas-in-lood-raampjes vonden wij echt mooi, zeker wanneer het zonlicht erop scheen en je de kleurenpracht zag schitteren

Alsof ik het gepland had, stonden wij een paar minuten voor 12 uur voor de deur van restaurant de Halve Maen, vlakbij de draaiende prachtige molen van Sloten om de dag door te nemen.

Nog 2 woensdagen starten wij vanaf deze locatie waarna wij 2 weken vakantie hebben om in januari 2020 weer de pondjes van de kerstdagen ervan af te sporten.

Wij zoeken nog nieuwe wandelaars die het leuk vinden om met een groep enthousiaste medewandelaars in dit prachtige stukje Amsterdam én omstreken mee te wandelen. Wij wandelen iedere woensdagochtend van 10 – 12 uur gemiddeld 5 á 6 km in 2 uur in een normale wandelpas. Het is onze wekelijkse woensdagwandeling-workout voor lichaam en geest.

Voor meer groepsinformatie kunt u een mailtje sturen naar de sportparkmanager Liesbeth Wit via liesbeth@sportparkdeeendracht.nl of kijk op de vernieuwde website van sportpark De Eendracht. Kijk dan onder het kopje ‘opmerkingen’ alwaar een flyer én wat actiefoto’s staan.

Pieter & Patricia