kamerplantWe hebben het allemaal weleens gevoeld: de kalmte die over ons heen komt als we omringd zijn door groen. Of de opgewektheid die we voelen als we de duinen zien en de zee al kunnen horen. Dat de natuur een krachtig hulpmiddel kan zijn om ons lekkerder in ons vel te laten voelen, komt dan ook vast niet als een verrassing. Maar hoe groot is de invloed van natuur op onze mentale gezondheid precies? Psychologe en onderzoekster Daphne Meuwese deed hier onderzoek naar.

Meuwese ontdekte twee verrassende resultaten. Hoe meer somberheidsklachten de deelnemers van haar onderzoek hadden, hoe meer baat ze hadden bij de natuur. Ook pasten mensen meer verschillende copingstrategieën toe als ze keken naar een natuurlijke omgeving. De natuur stelt ons beter in staat om te verwerken, terwijl we ons tegelijkertijd ook meer ontspannen voelen.

Rredacteur Tessa Ham vraagt in Metro aan Meuwese wat de natuur precies met onze mentale gezondheid doet, tijdens een interview – hoe kan het ook anders – in de natuur. Lees het interview op Metronieuws.nl.