Het startpunt en koffieadres van onze donderdagwandeling is bij Piëzo Welzijn in Zoetermeer. Daar werd deze week in het kader van Valentijnsdag een hele week activiteiten voor de senioren georganiseerd. Toen ons een paar weken geleden gevraagd werd of Gezond Natuur Wandelen ook mee wil doen, waren de begeleidsters en de wandelaars meteen enthousiast. Ons thema werd: “Liefde voor jezelf (gun jezelf de tijd om te wandelen) Liefde voor een ander (Neem iemand mee naar de wandeling) en Liefde voor de Natuur (Genieten van de natuur en er meer van willen weten).

Op de dag zelf werken de weergoden eindelijk mee en het was prachtig weer om te wandelen. En waren er ook extra mensen mee gekomen. Met een groep van 18 wandelaars liepen we eerst richting oude Dorpskern en door het daarachter gelegen Wilhelminapark. In het Wilhelminapark staan de eerste voorjaarsbloemen al volop in bloei in een zonnig hoekje, naast de grote perken sneeuwklokjes en gele Winterakoniet staat de Helleborus. In het gras laten de blauwe en gele krokussen zich al zien. Het natuurpraatje ging dan ook sneeuwklokjes, die ook stinsenplanten kunnen zijnen ook dat de oorsprong van die “Oer”-Nederlandse sneeuwklokjes toch in Zuid en Oost Europa ligt. Onderweg hebben we bij nog een groep sneeuwklokjes stilgestaan, ook uit te proberen of het klopt, dat de blaadjes doorzichtig zijn.

Na afloop was het een gezellige drukte bij de koffie en bleven de meeste wandelaars wat langer zitten dan normaal. Of kwam dat door de hartvormige koekjes?