img_1725Vanmorgen hebben we een heerlijke herfstwandeling gemaakt. Margreet had een mooie route uitgezocht waar alle 30 deelnemers konden genieten van de nazomer. Ikzelf vertelde het volgende over de herfst:

Oorspronkelijk betekent herfst in het Germaans ´wortel´ (harbista) en in het vroegere Middel Nederlands was dit ´hervest´. En dit woord is weer verwant aan het Engels: harvest, wat oogst betekent.

De meteorologische herfst op het noordelijk halfrond start 1 september en eindigt 1 december. Voor het zuidelijk halfrond start dit 1 maart en eindigt 1 juni.

img_1721Bijzonder weetje: Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die in de herfst zijn geboren ongeveer 6 maanden langer leven dan mensen die in het voorjaar zijn geboren. En hoe dit komt? Zwangere vrouwen eten in de zomer meer verse groenten en fruit en dit heeft een positief effect op de baby.

Wat betekent dit seizoen voor ons? Doordat het kouder wordt, minder lang licht, meer dagen met regen, staat de herfst ook voor de tijd om binnen in huis te besteden. Daarin blijft het belangrijk om dagelijks in de buitenlucht te zijn, gezonde voeding tot je te nemen en vooral iedere zaterdag een uur met GNW lekker mee te wandelen.😊

Christel