Even vóór 11.00 uur kwam ik bij buurtcentrum De Tulp aan. Er was nog niemand van de wandelgroep, maar wel een mevrouw die ons stond op te wachten om te vertellen dat het buurthuis vandaag om 12.00 uur dicht zou gaan omdat iedereen naar cursus was. Daardoor konden we vandaag na afloop van de wandeling daar geen koffie krijgen en niet lunchen. Wel waren er lunchpakketjes voor ons klaargemaakt. Heel attent!

Na enige tijd kwam Kiki aanlopen en een nieuw wandellid en vervolgens mijn naamgenote, Leonie Beij. Zij nam de leiding. Met z´n vieren gingen we op pad, langs de binnentuin van het Rozenprieel en vervolgens via het centrum van Haarlem richting station. Achter het station zijn we overgestoken naar de Bolwerken. Daar hebben we door het park gewandeld. Leonie vertelde over verschillende bomen die daar stonden. De beplanting is daar heel gevarieerd. Via het park kwamen we bij Museum Het Dolhuys. Ook daar was het mooi om te wandelen. We stonden stil bij een partij bomen die op een eilandje in de rondte stonden. Leonie vertelde dat die daar vroeger geplant waren toen het nog een verdedigingsplek was. Verderop was nog zo´n eilandje. Tijdens het wandelen liepen we lekker te kletsen en te fotograferen en genoten van de natuur en het groen in en rond het water van de singel, zoals bloeiende lissen en waterlelies. Ook kwamen we een boom tegen met een grote uilenkast. De uilen waren helaas niet aanwezig. Verder kwamen we ook hier bomen tegen met spinselmot. Het lijkt alsof de boom hieronder lijdt, maar als de steeltjes van de bladeren nog groen zijn, betekent het dat de boom gewoon verder groeit.

Voordat we weer over zouden steken terug naar het station, bekeken we nog een hele statige boom die beschermd werd tussen hekken. Op deze zgn. koningslinde staan de geboortejaren van Koningin Emma, Wilhelmina enz.

Eenmaal terug in het centrum namen we afscheid van elkaar en is ieder op eigen gelegenheid naar huis gegaan.
Het was een lange maar gezellige en leerzame wandeltocht van ruim 2 uur.

Groetjes,
Leonie Zieltjens