Begin april zijn we gestart met wekelijkse Gezond Natuur Wandelingen vanuit buurthuis De Tulp in het Rozenprieel. De eerste wandeling was op dinsdag 4 april, na een ontvangst door het Sociaal Wijkteam/Haarlem Effect met koffie en cake.

We troffen het met schitterend weer. Eerst zijn we naar de Kleine Hout gelopen, alwaar Eva iets vertelde over de Haarlemmerhout, overigens het oudste stadsbos van Nederland, en de geschiedenis ervan. Vervolgens zijn we via het monumentale wooncomplex Tuinwijk-zuid van architect Van Loghem richting het Spaarne gelopen, alwaar we het Spaarneveer hebben genomen. Op de route erheen wees Ronald van Zon ons op stinsenplanten die zich nu op veel plaatsen laten zien. Onderweg werd gezellig gekletst en op die manier ook nader kennis met elkaar gemaakt.

Via de Schalkwijkerweg en de Buitenrustbrug liepen we terug het Rozenprieel weer in. In het buurthuis stond een heerlijke lunch met versgemaakte uiensoep en broodjes voor ons klaar. Zo sloten we de heerlijke eerste wandeling af met een gezellig en smakelijk samenzijn.

De tweede wandeling, op 11 april, gingen we richting Frederikspark, alwaar de heesters prachtig bloeiden. Het Sportfondsenbad, ontworpen door Van Loghem staat er niet meer. Vele Haarlemmers hebben hier zwemmen geleerd.
Daarna zijn we bij Dreefzicht overgestoken en de Donkere Hout, het bosrijke deel van de Haarlemmerhout, doorgelopen, waar we onderweg ook veel stinsen tegenkwamen. Vervolgens zijn we overgestoken naar het stuk waar het Hildebrandmonument staat. De zon scheen en de fontein was in werking en zodoende genoten we van het door de zon beschenen klaterende water. Langs de Kleine Hout gingen we richting Rozenprieel.
Eenmaal terug in het buurthuis hebben we met een voldaan gevoel van de lekkere wandeling weer gezellig samen geluncht.

Vandaag, 18 april, zijn we voor de derde keer gaan wandelen. We waren weer met 6 deelnemers. Hopelijk gaan er de komende maanden steeds meer mensen mee. Iedereen is tenslotte welkom bij deze laagdrempelige wandelingen.
Om 11.00 uur liepen we de buurt uit over de Buitenrustbrug langs de Schipholweg en via de Hannie Schaftstraat naar het Burgemeester Reinaldapark. Er bloeiden een aantal bomen rijkelijk en alles was fris groen. De Moskee zag er heel mooi uit met de glazen koepel die zich tegen de donkere wolken aftekende. Gelukkig hielden wij het droog.
Na een rondje park zijn we weer teruggelopen via de Zomervaart. Daar hebben we even stilgestaan bij de Oosterkerk met zijn aparte uiterlijk, ontworpen door architect Boeyinga.
Via de zgn. Verfrollerbrug doken we weer het Rozenprieel in richting De Tulp.
Daar wachtte ons wederom een verzorgde lunch met uiensoep en brood en salades (tegen een zeer gering tarief). Het is heerlijk en ontzettend gezellig om de wandelingen zo gezamenlijk af te sluiten.