wandelende mensenVan 30 september tot en met 7 oktober wordt landelijk extra aandacht besteed aan het tegengaan van eenzaamheid. Iedereen kan meedoen aan deze Week tegen Eenzaamheid door een activiteit te bezoeken of te organiseren. Ook Gezond Natuur Wandelen doet mee. Onze wandelingen staan zijn een van de ‘initiatieven door heel Nederland’.

GNW-vrijwilliger Gon van Oostrum-Hutter heeft op NH Radio een interview gegeven over wat het samen wandelen betekent voor mensen. “Het wandelen geeft je zo veel vrijheid in je hoofd. Je leert mensen kennen. Het geeft mij heel veel vreugde om in de natuur te zijn.” Het interview is te beluisteren via de website van NH Radio en begint na 11 minuten.

De Week tegen Eenzaamheid wordt georganiseerd door het ministerie van VWS in het kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid. De stichting Gezond Natuur Wandelen doet mee aan de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid. Een van onze doelen is immers het verminderen en voorkomen van eenzaamheid. Via onze wandelingen willen we mensen onder andere in contact brengen met elkaar.

Kijk voor meer informatie op de website van Een tegen Eenzaamheid.

logo Week tegen Eenzaamheid