Zoals gewoonlijk waren we weer met een flinke groep gezellige mensen, en wel 33 stuks, ondanks de regen. Er waren 3 nieuwe personen bij, waaronder een meneer die in De Molenburg woont, samen met zijn dochter en nog een familielid of kennis. Hij heeft het uur uitgelopen. Hulde aan hem!

Corry en ik hadden de leiding. Ik viel in voor Petra. Corry gaf vóór we vertrokken uitleg over verschillende soorten mosjes. Heel interessant. Degenen die belangstelling hadden, konden met een vergrootglaasje, waarvan Corry er een paar bij zich had, verschillende kleine mosjes in een bakje bewonderen.

Na Corry’s uitleg heb ik even het woord genomen om te vertellen welke route we gingen lopen. Dat werd richting Molenplaspark, vervolgens tussen de weilanden door en langs de boerderij waar we allemaal een snufje mest hebben kunnen snuiven en de kalfjes in hun verblijf konden zien (er was er trouwens maar één). Daarna rechtsaf langs de Scouting en links afgeslagen langs de woonarken (Jaagpad), terug richting Molenwijk. Onderweg veel bosjes sneeuwklokjes gezien. Intussen begon het steeds harder te regenen. Op een gegeven moment wist ik even de weg niet meer, omdat we anders liepen dan we eerder hadden gedaan. Maar gelukkig wisten Gon en andere wandelaars wel de weg. Nog een klein stukje door het park om weer aan te komen bij ons koffieadres De Molenburg. We hebben een prettig tempo gelopen; iedereen bleef mooi aangesloten. Binnen heeft Corry de mosjes ook nog op tafel uitgestald en een boek erbij gelegd, zodat iedereen die belangstelling had nog even kon kijken en in het boek kon bladeren. Ondertussen werden we getrakteerd door Bep, die jarig was (81 geworden!). Gon nam het voortouw om ‘Lang zal ze leven’ te zingen. Dat deden we dan ook met de hele groep. Geweldig! Bep vond het heel mooi. Zodoende waren het een paar heel gezellige uurtjes. Uiteindelijk is iedereen zo zachtjes aan weer naar huis vertrokken.

Groetjes,
Leonie Zieltjens