We bestaan alweer 4 jaar met onze wandelclub en dat vierden wij vandaag. Eva had daartoe geregeld dat we – zoals vorig jaar en op verzoek van enkele wandelaars – na de ‘gewone’ GNW-wandeling weer bij het Pannenkoekenparadijs in het Reinaldapark terecht konden.

Voor de reguliere wandeling hadden zich ongeveer 50 personen bij de Molenburg verzameld. Er was ook weer een nieuwe wandelaarster in ons midden: Mia. Zij werd van harte welkom geheten.

Nadat Eva enige mededelingen had gedaan over de lunch in het pannenkoekenrestaurant gingen we aan de wandel. Een stuk of 8 daarvan gingen apart op pad als ‘vlottere doorloopgroep’. Het weer was niet zo mooi als voorspeld was, iets frisser, maar wel heerlijk om te wandelen. Na het witte bruggetje gingen we het Vlinderpad op om langs onze nieuwe gebiedsaanwinsten te lopen: de nieuw aangebrachte visdiefvlotjes in de Meerwijkplas en de prachtige zwarte pony’s met hun lange manen in het afgezette stuk. Wat is het gebied toch mooi geworden, en dat mede dankzij de vrijwillige natuurbeheergroep! En vooral nu er veel in lentetooi staat en het groen opfleurt met vele kleuren!

Vervolgens zijn we via de Ringvaart door het Poelbroekpark gegaan. Onderweg stopten we bij de waterkant van een grasveld waar Eva ons wees op Pinksterbloemen en daar iets over vertelde. Onder meer dat Pinksterbloemen – ondanks de naam – vaak in de periode vóór Pinksteren bloeien en vroeger gebruikt werden tegen voorjaarsmoeheid vanwege het hoge vitamine C-gehalte. Het was een interessante toelichting. Silvia maakte intussen enkele foto’s van de groep op het toestel van Eva, waarvan er één met dit verslag meegestuurd wordt.

Hierna zijn we weer verder gelopen via het lange pad tussen de Ringvaart en de Meerwijkplas alwaar de aalscholvers weer hoog op de kale takken van de bomen aan de waterkant op de uitkijk zaten. Verschillende mensen uit de groep waren onderweg fanatiek aan het fotograferen. Eva maakte ook nog een foto van een reiger die in de sloot aan het wandelen was op zoek naar een lekker visje.

Eenmaal terug op ons koffieadres konden we genieten van een heerlijk bakkie koffie of thee met cake en slagroom. Nadat Eva de begeleiders had bedankt voor hun inzet en hen daarbij een dinervoucher voor 50% korting overhandigde (waarvoor onze dank), vertrokken we om half 12 naar het Pannenkoekenparadijs. Gon en ik (Leonie) kregen een lift van Jennie en gingen samen eerst nog even bloemen kopen om tijdens het eten aan Eva aan te bieden en haar te bedanken voor alles wat zij doet voor onze groep.

Rond 12.00 uur kwamen we bij het pannenkoekenrestaurant aan. We waren met een gezellige grote groep. De groep lopers van 13 personen kwam na een kwartier ook binnenwandelen. Het was heel gezellig zo met z’n allen en alles smaakte heel lekker. Yvonne, Tiny en Bep, die al een tijdje door een blessure niet met de wandelingen mee kunnen, vertelden het wandelen erg te missen, maar zijn blij om dan nog wel bij zulke gelegenheden aanwezig te kunnen zijn. Bep was ook weer van de partij en kwam weer samen met haar man. Iedereen heeft het naar mijn idee reuze naar de zin gehad. Een foto van het gebeuren gaat hierbij.

Iedereen bedankt voor de gezelligheid met elkaar en tot ziens!

Leonie en Eva