In en rond De Hoep-tuin
Vandaag was een uitgelezen gelegenheid om naar buiten te gaan. Droog weer, weinig wind, de temperatuur klom gestaag en nodigde zo uit om de jas voor korte tijd aan de wilgen te hangen….

Via de Hoep-tuin zijn we naar het speelbos gewandeld. Met behulp van een spiegeltje zijn paddenstoelen nader onderzocht. Het is per slot van rekening herfst! Want wat toveren sommige soorten uit de onderkant van hun hoed? De sporen! En met dit hulpmiddel kun je de onderkant van de hoed zien en ontdekken met wat voor type je te maken hebt: zo zijn er o.a.buisjes- en plaatjeszwammen.

Verder kwam de Grote Teunisbloem aan bod. Deze bijna fluoriserend gele bloem bloeit in de schemering en ’s avonds. De knoppen openen zich binnen enkele minuten tot bloemen. Door zijn opvallende kleur is hij goed te zien in het donker waardoor met name nachtvlinders zich gemakkelijk de nectar kunnen toe-eigenen.

Onder het wandelen is de winterkoning gespot terwijl we werden getrakteerd op een concert van de roodborst. Die er wel heel mooi uitziet maar eigenlijk een heel territoriaal karakter heeft en dus geen rivaal in zijn omgeving duldt.

Deze keer is er veel verteld, volgende keer wordt er weer meer gewandeld… zo is elke week anders. U bent van harte uitgenodigd om het zelf ook eens te ervaren!

Met vriendelijke groet,
Ellen Roosloot

20150927_103725

20150927_102835